Welkom,

Wij werken volop aan deze nieuwe website.
Nog niet alle prijzen en teksten van de huizen zijn up-to-date.
Neem gerust contact op voor vragen.

Sluiten

DUURZAAM VOLGENS BENG-NORM

Sinds 1 januari 2021 worden alle woningen gebouwd volgens de BENG-Norm. Huis op Kavel zorgt er vanzelfsprekend voor dat uw woning voldoet aan de BENG norm en de daarmee samenhangende eisen.

BENG IS EUROPESE RICHTLIJN

BENG staat voor Bijna Energieneutraal Gebouw en is in de plaats gekomen van de oude EPC Norm. De nieuw te bouwen woning moet aan allerlei eisen voldoen ten aanzien van energiegebruik en -verbruik. Het gaat om goede isolatie, energiezuinige installaties en de toepassing van duurzame energie. De BENG eisen zijn gebaseerd op Europese richtlijnen.

De energieprestatie van de woning wordt bepaald door drie individueel te behalen eisen.

  1. De maximale energiebehoefte (kwH/m2 per jaar)
  2. De maximale primaire fossiel energieverbruik (kwH/m2 per jaar)
  3. Het minimale aandeel hernieuwbare energie in procenten

AANVULLENDE INDICATOR RISICO OVERVERHITTING

Daarnaast zijn er nog enige aanvullingen aan de BENG-eisen. Zo is gebleken dat (te) goed geïsoleerde huizen oververhit kunnen raken in de zomermaanden. Door middel van een indicator wordt berekend hoe hoog het risico op oververhitting is. Deze aanvulling is om het gebruik van koelsystemen te beperken. Deze systemen gebruiken veel (fossiele) energie.

GELUIDSEISEN BUITEN WARMTEPOMPEN

Een andere aanvulling op de BENG zijn de geluidseisen voor warmtepompen die buiten worden opgesteld. Dit om geluidsoverlast in woonwijken te voorkomen.

MEER WETEN? MAAK EEN AFSPRAAK

Wonen wordt beleven

Brochure aanvraag
Brochure aanvraag