Welkom,

Wij werken volop aan deze nieuwe website.
Nog niet alle prijzen en teksten van de huizen zijn up-to-date.
Neem gerust contact op voor vragen.

Sluiten

ROOD VOOR ROOD REGELING

De rood voor rood regeling is er voor agrarische gebieden. De overheid heeft deze regeling in het leven geroepen om het agrarisch gebied mooi en leefbaar te houden. In een agrarisch gebied mag niet zomaar gebouwd worden. Door gebruik te maken van de rood voor rood regeling is dit wel mogelijk.

FINANCIEEL AANTREKKELIJK

Het toepassen van de rood voor rood regeling kan goed uit en u kunt er zelfs aan verdienen. De precieze toepassing van de regeling verschilt per gemeente. Laat u zich vooraf goed voorlichten en begin bijvoorbeeld niet met slopen voordat u advies heeft ingewonnen. Dit kan nadelige gevolgen hebben. Huis op Kavel heeft ervaring met de regeling en adviseert u graag. Neem contact op voor meer informatie.

OUDE SCHUUR WORDT NIEUWE WONING

Mogelijkheden rood voor rood

Veel oude gebouwen in het buitengebied zoals stallen, schuren en silo’s staan leeg. De woonboerderij is woonhuis geworden en de bijgebouwen worden niet meer gebruikt. Deze gebouwen vervallen en vormen een lelijk aanzicht in het landschap. Deze schuren mogen met behulp van de rood voor rood regeling gesloopt worden en daarvoor in de plaats mogen één of soms meerdere woningen gebouwd worden. Daarnaast heeft de rood voor rood regeling nog andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld het verkopen van de bouwtitel of mantelzorg. De kavel wordt gesplitst en naast het bestaande woonhuis ontstaat een tweede kavel waarop gebouwd mag worden.

MEER WETEN? MAAK EEN AFSPRAAK

Wonen wordt beleven

Brochure aanvraag
Brochure aanvraag