Duurzame installatie

Gasloos bouwen? Dat doen we gewoon!

Duurzame toepassing 1: Lucht/water warmtepomp
Uw totale woning wordt, met uitzondering van de zolder, berging en garage, uitgerust met een laag temperatuur afgiftesysteem, ook wel vloerverwarming genoemd. Daarmee kunt u de woning met lage watertemperaturen verwarmen. Per verwarmde bouwlaag plaatsen we een vloerverwarmingsverdeler, dat temperatuur regelen per ruimte mogelijk maakt. U kunt zelfs nog optioneel kiezen voor een extra thermostaat om de temperatuur nog specifieker in te stellen.

Het verwarmen van uw woning en het tapwater gebeurt met een lucht/water warmtepomp, een erg energiezuinige manier van verwarmen! De warmtewisselaar van de buitenunit neemt warmte uit de buitenlucht op en geeft deze af via de binnenunit aan de vloerverwarming of boiler voor warm tapwater. Een warmtepomp verwarmt door warmteverplaatsing en niet door verbranding van gas. Het verbruikt enkel elektriciteit om de pomp te laten functioneren. Het buitendeel van de warmtepomp plaatsen we waar mogelijk op het platte dak, parallel aan de gevel, en niet vlakbij de ramen van de slaapkamers. Eventueel kunnen we het buitendeel opnemen in het tuinontwerp. Het binnendeel en de boiler voor warm tapwater plaatsen we op de zolder. We zorgen ervoor dat de maximale afstand tussen het buitendeel en het binnendeel 20 meter is voor een optimaal resultaat.

Tot slot voorzien we uw woning van een boiler van 200 liter voor warm tapwater. Wilt u een bad, een tweede douche of een stortdouche? Dan heeft u een 300 liter boiler nodig. En is uw behoefte nog groter, dan kunt optioneel kiezen voor een 500 liter boiler.

Duurzame toepassing 2: Zonnepanelen

Op uw woning wordt standaard al een aantal PV-panelen aangebracht, maar het is uiteraard mogelijk dit aantal te verhogen. Op deze manier kunt u de maandlasten voor uw energieverbruik nog verder naar beneden brengen. In sommige gevallen kunt u het zelfs naar nul terugbrengen! Of dit haalbaar is, hangt sterk af van de beschikbare hoeveelheid dakoppervlakte en hoe de situering van de dakvlakken is.

Er zijn gemeenten in Nederland die duurzame maatregelen, zoals de warmtepomp en PV-panelen, extra ondersteunen in de vorm van een korting op de leges. Dit maakt uw keuze om extra te investeren in duurzame toepassingen nog interessanter en zal uw terugverdientijd verkorten. U ziet het: gasloos bouwen vormt voor ons geen enkel probleem!

 

U de bouwkavel... Wij de plannen voor een compleet huis

Brochure aanvraag
Brochure aanvraag